BEST 50. YILINDA ORTAKLARINA % 110 KÂR DAĞITIYOR

BEST – Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş, 49. Genel Kurulunu geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı A.Rona Yırcalı, genel kurul da yaptığı konuşmada, dünya ve ülke ekonomisi hakkında bilgi vererek, BEST’in, dünyadaki, Türkiye’deki ve sektördeki yerini irdeledi.

Şirketin cirosu, yeni yatırımları, ihracatı, uluslar arası piyasalardaki yeri, çalışanları ve yeni hedefleri hakkında bilgi veren Yırcalı, bilhassa AR-GE (Araştırma Geliştirme) konusunun teknoloji ve dünya rekabeti için ne kadar önemli olduğunu belirtti. Bu konuda da BEST’in, ilimiz ve bölgemizde önder bir kuruluş olduğuna işaret etti. Üretilen 12 projenin de TÜBİTAK tarafından kabul edilmesinin bir rekor olduğunu ifade etti.

Yırcalı, konuşmasının devamında “Biz 4 nesildir sanayiciyiz. Biz sanayiden vazgeçemeyiz. Çünkü sanayi Türkiye için önemli, üretim için önemli, ihracat için önemli, hayat seviyemizi yükselttiği için önemli. Hükümetimizin görüşü de bu şekildedir ve bunu destekliyoruz. Dolayısıyla bu tesisleri kapatıp arazi değerlendirmesine yönelmek istemeyiz. Bu tip girişimi doğru bulmuyoruz” dedi.

Toplantı sonunda, hakiki manada halka açık olan şirketin hissedarlarına % 110 oranında kâr payı dağıtacağını açıklaması, genel kurula katılan ortaklar tarafından memnuniyet ile karşılanırken, şirket yönetimine de teşekkür edildi.

15.12.2014