YIRCALI “FİLİSTİN ŞİRKETLERİ EKONOMİK GÜÇLE DESTEKLENMELİ”

YIRCALI “FİLİSTİN ŞİRKETLERİ EKONOMİK GÜÇLE DESTEKLENMELİ”

Türkiye – Filistin İş ve Yatırım Forumu DEİK’in ev sahipliğinde yapıldı ve anlaşma imzalandı..

DEİK – Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri İş Konseyleri Koordinatör Başkanı, DEİK Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Rona Yırcalı’nın ev sahipliğinde “Türkiye – Filistin İş ve Yatırım Forumu” İstanbul’da gerçekleştirildi.

Rona Yırcalı’nın Başkanlığında gerçekleştirilen forumda Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Filistin İş Forumu Başkanı Ali Zaghmout ve Türkiye-Filistin İş Konseyi Başkanı Cemalettin Kerim’de hazır bulundu.

Filistin direnişi ekonomik güçle desteklenmeli

Forumda konuşan Rona Yırcalı, Filistin halkına her türlü destek verdiklerini ve buna devam edeceklerini anlatarak “Filistin direnişinin ekonomik güç ile desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. dedi.

Türkiye’nin hemen her sektörde Filistin’e ihracat yaptığını da aktaran Yırcalı, ekonomik faaliyetlerin gelişmesi için enerji sorunlarının çözülmesi gerektiğini hatırlatarak, Türkiye’nin Filistin’de OSB kurulması içinde çalıştığını da ifade etti ve önümüzdeki yıldan itibaren daha önemli adımlar atacağımızın umudu içerisindeyiz, dedi.

Forumun ardından DEİK ile Filistin İş Adamları Federasyonu arasında gerçekleştirilen “Türkiye-Filistin İş Konseyi Karşı Kanat Anlaşması” Rona Yırcalı tarafından imzalandı.

Forum, çeşitli oturumlar ve ikili görüşmelerin ardından sona erdi.

11.11.2016