AFRİKA PAZARINA BEST DAMGASI

Türkiye-Afrika II. Ekonomi ve İş Forumu Gerçekleşti

Rona Yırcalı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile beraber Afrika’lı iş adamlarını ağırladı

Bir Yırcalı Holding kuruluşu olan BEST – Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş’ nin de sponsoru olduğu, Ticaret Bakanlığının ev sahipliğinde ve DEİK’in organizasyonunda düzenlenen Türkiye-Afrika II. Ekonomi ve İş Forumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Afrika ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi stratejisi kapsamında Afrika'daki siyasi liderler ve üst düzey karar vericiler ile önemli portföy yöneticileri ve iş insanlarının bir araya geldiği foruma 30’un üzerinde Afrika ülkesinden 3.000 civarında iş adamı katılım gösterdi.
BEST A.Ş açısından hedef bölge konumunda olan Afrika kıtasıyla ilgili organizasyon da; gerek transformatör gerekse enerji taahhüdü alanındaki standımız katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşırken, tanıtım ve referans çalışmalarımız, bir çok alanda bilgi ve tecrübelerimiz ziyaretçiler ile paylaşılmıştır.

Gün boyu süren panellerde katılımcılar Afrika’daki başarı hikayeleri konusunda konuşmalar yaparken, şirketimiz BEST - Betaş Elektrik Taahhüt ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Serdar Ünsal’da bir sunum gerçekleştirmiştir. Bu sunumda şirketimiz tarafından tamamlanan ve planlanan yatırım ve projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Forumda, Tarım, Gıda, Makine-Teçhizat, Elektrik-Elektronik ve İnşaat-Taahhüt sektörleri gibi bir çok alanda büyük kitleler birbiriyle fikir alışverişinde bulunup mevcut ticaret hacimlerinin artırılmasına yönelik yol haritaları oluşturmaya çalışmışlardır. Özellikle Devlet delegasyonları ve özel şirketler arasında Afrika’da hayata geçirilecek projeler konusunda özel toplantılar organize edilmiş ve oluşabilecek özel sektör yatırımlarının önünün açılması için çalışmalar icra edilmiştir.

Şirketimiz standı, T.C Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM – Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı İsmail Gülle, Afrika Ülkeleri Bakan ve Bakanlık yetkilileri ile Afrikalı iş adamları tarafından ziyarette bulunulup, başarımızın devamı konusunda iyi dileklerini iletmişlerdir.

HABER TÜRK- 18.10.2018