BEST, BAKAN VARANK’I AĞIRLADI

Balıkesir'e bir dizi açılış ve ziyaretler kapsamında konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ve dünyanın trafo üzerine en büyük fabrikası BEST – Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş yi ziyaret etti.

OSB - Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetini sürdüren BEST A.Ş ye de konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a eşlik eden, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, BSO Başkanı Nazmi Yarış ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Okan Telaşeli ve çok sayıdaki misafirİ, BEST A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı karşıladı.

Bakan Varank, BEST fabrikasında üretim yapılan üniteleri inceledikten sonra Yönetim Kurulu Başkan Rona Yırcalı ve Genel Müdür Tunç Tezel’den fabrika hakkında bilgi aldı.

BEST çalışanlarıyla da bir araya gelen Bakan Varank, işçilere hitaben yaptığı konuşmada "Burada üretilen ürünlerin yarısından fazlası yurt dışına ihraç ediliyor. Kalite her yerde pazar bulur. Ama kaliteyi üretebilmek için kaliteli insan kaynağına ihtiyacımız var. Yoksa bu binalar, teçhizat ve metal tek başına bir iş yapmıyor. Buna aklınızı, alın terinizi akıtıyorsunuz bunlar ortaya çıkıyor. İşçisinden, mühendisine sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum" dedi.

Bakan Mustafa Varank, günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından fabrikadan ayrıldı.