ÇOCUK YOĞUN BAKIMI RONA YIRCALI’DAN

Eğitime yıllardır verdiği desteğin yanı sıra önemli bir çalışmaya da imza atan Dünya`ca ünlü işadamımız Rona Yırcalı Atatürk Devlet Hastanesi içerisinde yapılacak olan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi`nin yapımı için protokol imzaladı.

DEİK Başkanı Rona Yırcalı bir yandan dış ülkelerde görüşmelerini sürdürürken Balıkesir`i de hiç ihmal etmiyor.
Bugüne kadar eğitime sürekli destek veren Rona Yırcalı şimdi de Balıkesir için önemli bir çalışmaya imzasını attı.
Yırcalı Atatürk Devlet Hastanesi içerisinde yapılacak olan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi`nin yapımını üstlendi. Sağlık Müdürlüğü, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği ile protokol imzalayan Yırcalı 8 ünitelik yoğun bakım için sağlık alanında da eksikliğin giderilmesi için öncülük yaptı.
İşadamımız Yırcalı`nın bu jesti büyük takdir toplarken Rona Yırcalı hem eğitimde, hem de sağlık camiasında yaptığı bu davranışı ile yine göz doldurdu.

İÇİNDE HER ŞEY OLACAK

Sağlık İl Müdürü Hasan Yılmaz da konuyu doğrularken, yoğun bakım ile ilgili protokolün geçen hafta imzalandığını belirtti. Ünitenin 8 yataklı olacağını, çalışmanın başladığını ve çok kısa sürede biteceğini vurguladı.

Hastane bünyesinde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi`nin ardından Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi`nin de Balıkesir`e kazandırılacağını kaydeden Müdür Yılmaz bunun yapımını da Rona Yırcalı`nın üstlendiğini ve yoğun bakımın 1-18 yaş arasındaki çocukları kapsadığını dile getirdi. 2. Basamak Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi`nin 250-350 bin TL. arasında mal olacağını, yoğun bakım ünitesi içerisinde olması gereken her şeyin olacağını kaydetti.

12.06.2012