KUVA-Yİ MİLLİYE ŞEHRİNİN ATATÜRK EVİ AÇILDI

A.Rona Yırcalı’nın da katıldığı açış töreninde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik'te bulunan evinin birebir projesinin uygulandığı Karesi Atatürk Evi kapılarını ziyaretçilere açtı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi Atatürk Evi yaşayan, canlı bir mekan olacaktır” dedi.

Balıkesir Karesi Belediyesi, ilçeye yeni bir kültürel ve tarihsel bir değer kazandırdı. Restorasyonları yapılarak hizmete sunulan Karesi Bey Türbesi ve Yıldırım Beyazıt İmarethanesi’nden sonra Karesi Atatürk Evi, atamızın vefatının 83. Yılı olan 10 Kasım’da düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Kuva-yi Milliye Mahallesi’nde 8 dönümlük alana kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik'te bulunan evinin birebir projesinin uygulandığı 115,60 m2 oturumlu, 3 kattan oluşan 370,35 m2 toplam inşaat alanına sahip Karesi Atatürk Evi yüzlerce davetlinin katılımıyla hizmete sunuldu.

Açılış töreni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende Balıkesir’in Kuva-yi Milliye mücadelesinin konu edildiği film gösterimi ardından, müze protokol ile birlikte ziyaretçiler tarafından gezilirken, böyle güzel bir eseri ilimize kazandıran Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’a teşekkür edildi.

10.12.2021