RONA YIRCALI (TEV) - TÜRK EĞİTİM VAKFI’NIN BAŞKANI

TEV – Türk Eğitim Vakfı 2016 yılının ilk Mütevelli Heyet toplantısını yaptı.

3 senelik yeni dönem için TEV – Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığına Rona Yırcalı seçildi.

Gene aynı dönem için Ömer Koç Mütevelli Heyet Başkanlığına getirildi.

Rona Yırcalı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüteceği yeni yönetimde, Başkan Yardımcılığına Adnan Adil İğnebekçili, Muhasip üyeliğe Dilek Mutuş, üyeliklere Ali Kibar, Prof.Dr.Bahattin Bahadır Erdem, Sezai Emin Taşkent ve Bengi Balkır Mısırlıoğlu seçilirken, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığına da Av. Zuhal Dönmezer Çakıroğlu seçilmiştir.

Bilindiği gibi TEV – Türk Eğitim Vakfı, ülkemizin en önemli ve köklü vakıflarından biridir. Başarılı, fakat desteye ihtiyaç duyan gençlerin yurtiçi ve yurtdışı eğitimini sağladığı için lise, üniversite, lisans üstü ve doktora seviyesinde karşılıksız burs vermektedir.

Her sene Türkiye’nin her köşesinden binlerce çocuğa eğitim imkanı sağlayan TEV, 1967 yılında rahmetli Vehbi Koç’un başkanlığında kurulmuş ve kurucuları arasında Nejat Eczacıbaşı, Aydın Bolak, A.Sırrı Yırcalı, Prof.Dr. İhsan Doğramacı, Sakıp Sabancı ve Şarık Tara gibi tanınmış isimler bulunmaktadır. Türk Eğitim Vakfı o tarihten bu yana çalışmalarını genişleterek devam ettirmektedir.

Kurulduğu günden bu yana 250.000’in üzerinde öğrenciye karşılıksız burs veren TEV, Balıkesir’li yaklaşık 10.000 civarında öğrenciye de karşılıksız burs imkanı sağlamıştır.

Vakfın Balıkesir’de dahil olmak üzere 11 şubesi bulunmaktadır.

22.03.2016