RONA YIRCALI TEV AÇILIŞI İÇİN TEKİRDAĞ’LILAR İLE BULUŞTU

Tekirdağ’da düzenlenen açılış törenine TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, TEV Yönetim Kurulu Üyesi Bengü Balkır Mısırlıoğlu, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TEV Tekirdağ Şube Yürütme Kurulu Başkanı Güneş Akpınar, Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Osman Şimşek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı M. Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Trakyalı bağışçılar ve bursiyerler katıldı.

Eğitime desteği yaygınlaştırma hedefiyle saha çalışmalarına ve ziyaretlerinde devam eden Türk Eğitim Vakfı 13. Şubesini Trakya Bölgesi’nde hayata geçirdi. Bursa’dan Adana’ya, İzmir’den Trabzon’a, Denizli’den Kayseri’ye kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde 12 şubesi bulunan Türk Eğitim Vakfı, yeni şubesini Tekirdağ’da açtı. Tekirdağ DES Otel’de düzenlenen açılış töreninde TEV’in bursiyerleri, Trakyalı bağışçılar ile üst düzey bürokratlar, iş ve sanayi dünyasının önemli isimleri bir araya geldi.

“Tekirdağ ve çevre illerde bugüne kadar 14.000 eğitim bursu desteği sağlandı”

Açılışta konuşma yapan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Tüm ülkeye yayılan, ülkemizin eğitim vakfı olarak evlatlarımız için hep daha fazlasını yapma gayretinde olduk. Ve bugün, 51. kuruluş yılımızda 13. Şubemizi Tekirdağ’da hayata geçirmenin gururu içindeyiz. TEV’in başarı hanesinde bugün Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunduğu 30’a yakın eğitim tesisi, 3 kız öğrenci yurdu ve sağladığı 250.000 eğitim bursu bulunmaktadır. Bu sayıları hep daha ileri taşımak niyetindeyiz’’ dedi.

Trakya Bölgesi’nin gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel yapısıyla artan etkisinin TEV’in stratejik planında çok önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Yırcalı, “Trakya bölgesi geneli ile Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’ye uzanan geniş bir hizmet yelpazesinde vakfımız varlığını sürdürecektir. Bir ülkenin sahip olduğu en önemli sermaye, geleceğini şekillendirecek olan gençlerin bilgi ve yetenekleridir. Bu bilinçle 51 yıldır verdiğimiz hizmeti desteklerinizle Tekirdağ’da beraberce daha ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

02.11.2018