TEV BAŞKANI YIRCALI ATA’NIN HUZURUNDA

TEV - Türk Eğitim Vakfı 50. Yıl etkinlikleri kapsamında 'Ata'ya Umut Ziyareti' gerçekleştirdi.

TEV'in kuruluş günü dolayısıyla düzenlenen ziyarete Türkiye'nin farklı bölgelerinden TEV bağışçıları, gönüllüleri, çalışanları ve bursiyerlerinden 1000'i aşkın kişi katıldı.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç’un imzaladığı Anıtkabir defterindeki ortak mesajda "Türk Eğitim Vakfı olarak, zât-ı âlinizin Cumhuriyetimizin ilk yıllarında başlattığı milli eğitim seferberliğini bir vazife kabul ederek, yarım asırdır aynı ruh ve azimle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu yoldaki gücümüzü ve kararlılığımızı daima ışığımız olan, 'Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.' sözünüzden almaktayız" denildi.

"Cumhuriyeti emanet ettiğiniz gençliğimizin temsilcileri olan bursiyerlerimizle birlikte huzurunuzdayız."

Rona Yırcalı ve Ömer Koç Anıtkabir Özel Defterine şu mesajı yazdı: "Türk Eğitim Vakfı olarak, kuruluşumuzun 50'nci yılında kurucularımız, yöneticilerimiz, bağışçılarımız ve Cumhuriyeti emanet ettiğiniz gençliğimizin temsilcileri olan bursiyerlerimizle birlikte huzurunuzdayız. Türk Eğitim Vakfı olarak, zât-ı âlinizin Cumhuriyetimizin ilk yıllarında başlattığı milli eğitim seferberliğini bir vazife kabul ederek, yarım asırdır aynı ruh ve azimle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu yoldaki gücümüzü ve kararlılığımızı daima ışığımız olan, 'Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.' sözünüzden almaktayız. Türk Eğitim Vakfı olarak, demokratik, laik ve müreffeh Türkiye'yi kuracak; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetişmesi için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğimize ve emanetinize sonsuza dek bağlı kalacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz."

"Gençlerimizin eğitim fırsatlarına erişimi ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda hepimizin sorumluluğu günden güne artmaktadır."
Türkiye'nin dört bir yanından gelen bağışçıları, bursiyerleri ve gönüllüleri ile Ata'nın huzuruna çıkarak kutladığını vurgulayan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV'in yarım asırdır eğitim yolunda umut saçarak yoluna devam ettiğini belirtti.

Türk Eğitim Vakfı'nın 50. yıl itibari ile verdiği burs sayılarının 230 bini aştığını ifade eden Rona Yırcalı, burs desteklerinin yanısıra Türk Eğitim Vakfı çatısı altında üstün ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü TEVİTÖL, TEV'in hizmete açtığı 3 kız öğrenci yurdu ve milli eğitimin hizmetine sunulan eğitim kurumları ile birlikte devam eden desteklerinin arttırılması hedefinin altını çizdi.

Konuşmasının devamında, 50 nci yılın 'umut' teması altında kutlandığını belirten Yırcalı, "50. yaşımız kapsamında sürdüreceğimiz faaliyetler umudumuzu yücelterek tüm ülkede eğitim seferberliği başlatacak. İletişim faaliyetlerimize büyük ehemmiyet verip; bağışlarımızı artırmayı, bireysel bağışçılığı geliştirmeyi ve yeni bağış kanalları yaratmayı hedefliyoruz." dedi.

09.05.2017