TEV BAŞKANI YIRCALI TRABZON’DA

"50. Yıl Umut Ziyaretleri Devam Ediyor”


Yırcalı, Trabzon Valisi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanını ziyaret etti.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) eğitime desteği yaygınlaştırma hedefiyle saha ziyaretlerine devam ediyor. ‘50.Yıl Şube Umut Ziyaretleri’ başlığı altında düzenlenen saha ziyaretlerinin İzmir, Antalya ve Eskişehir’den sonra dördüncü durağı Trabzon oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube yetkilileri, bağışcılar ve bursiyerlerle bir araya geldi.

Yırcalı; Trabzonlu bağışçılar ile gurur duyuyoruz diyerek, 50 yıldır Türkiye’nin dört bir yanından başarılı ve maddi imkanı yetersiz gençlere, bağışçıların katkılarıyla destek verdiklerini hatırlattı.

“50.yılımızda yeni bir dönem açıyoruz”

Yırcalı, bugüne kadar 250 bin gence burs verildiğini, yurtdışında ise 2.000 gencin desteklendiğini ve 3 ü kız yurdu olmak üzere 30 kuruluşun eğitime kazandırıldığını belirtti.

TEV’in 50. yaşını bir mihenk alarak eğitime desteğin yaygınlaşacağı yeni bir dönem açtıklarını da söyleyen Yırcalı, “50. yılımızı kutlarken, yaptığımız işin ciddiyet ve sorumluluğunun farkında olarak, daha çok kişinin kalbine dokunmayı ve eğitim için daha çok insanımızın seferber olmasını sağlamayı hedefliyoruz. İşte bu nedenle, 50. yıl çalışmalarımızda saha ziyaretlerini planımızın merkezine koyduk. Bugüne kadar tüm Türkiye’den bize bağışlarıyla destek veren güzel insanlarımızı, şehirde TEV bursu ile öğrenim gören gençlerimizi, bu gençlerimizin iyi birer birey olarak yetişmesine katkıda bulunan akademik kurumlarımızı, yerel ve idari yöneticilerimizi ziyaret ediyoruz. TEV’in misyonunu onlara anlatma, verdikleri hizmet için teşekkür etme ve en önemlisi de gelecekte daha çok bir arada çalışmak için azmimizi, isteğimizi belirtme fırsatı buluyoruz” şeklinde konuştu.

12.07.2017