TEV’DEN SOMA'LI ÇOCUKLARA OKULA DÖNÜŞ ETKİNLİĞİ

Soma’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına burs vermek üzere TEV tarafından kurulan ‘Soma Umut Fonu’ndan destek alan öğrenciler ve aileleri, Balıkesir Çocuk Köyü’nde düzenlenen ‘Okula Dönüş Etkinliği’ne katıldı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan faciada hayatını kaybeden madencilerin çocuklarının eğitimlerine destek olmak amacıyla aynı yıl içerisinde Soma Umut Fonu’nu kuran Türk Eğitim Vakfı (TEV), her yıl olduğu gibi bu yıl da okula dönüş için gün sayan çocuklarla bir araya geldi. Balıkesir Çocuk Köyü’nde düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Genel Müdürü Yıldız Günay’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Soma’dan gelen 100’e yakın öğrenci ve ailesi katıldı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Adil Çelik, Mutlu Aydemir, Belgin Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlter Kuş, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile fon bağışçıları ve davetlilerin de hazır bulunduğu etkinlikle, Somalı çocuklar ve aileleri gün boyunca eğlendi ve yeni eğitim-öğretim yılına mutlu bir başlangıç yapacak olmanın heyecanını yaşadı.

'BU YIL 140 ÖĞRENCİ BURS ALACAK'

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2014 yılında sizlerle tanışmamızın üzerinden beş yıl geçti. Bu sürede kiminiz liseye, kiminiz üniversiteye başladı. Başarılarınızı büyük bir gurur ve mutlulukla takip ediyoruz. Hayata karşı daha güçlü durmanızı sağlamak için yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hepinize yeni eğitim yılında başarılar diliyorum, bizi ve ailelerinizi gururlandırmaya devam edeceğinizden hiç şüphemiz yok. Velilerin güçlü duruşu cesaret verici. Çocukların da aileleri gibi güçlü durabilmeleri için eğitimlerine destek olmayı sürdüreceğiz. Soma Umut Fonu’nun bağışçılarına, katkıları ve etkinlikte çocukları yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Bireysel ve kurumsal desteklerle fon beş yılda 5 milyon TL’nin üzerine çıktı. 112 kurum ve iki bini aşkın bireysel destekçi fona katkı sunuyor. Bu sayede 2019-2020 eğitim öğretim yılında 140 öğrenciye burs desteği sağlanacak.

6.10.2019