Türk Eğitim Vakfı’ndan Geleceğin Lideri 57 Üstün Başarı Bursu

Basın toplantısına, TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Yönetim Kurulu Üyeleri, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TEV Bağışçıları ve burs almaya hak kazanan başarılı gençler katıldı.

52 yıldır Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), geleceğin liderleri olarak görülen üstün başarılı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla 2007 yılında hayata geçirdiği Üstün Başarı Burs Fonu’ndan 2018-2019 eğitim yılında faydalanacak isimleri kamuoyuna tanıttı. 28 ilden toplam 57 öğrenci, TEV Üstün Başarı Bursu’nu almaya hak kazandı. Böylelikle halen bu burstan yararlanan genç sayısı 192’ye yükseldi.

Basın toplantısında konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı; “Yurt içinde 250.000’e yaklaşan burs sayımız, Milli Eğitimin hizmetine sunduğumuz eğitim kurumları, uluslararası kuruluşlar ve üniversiteler tarafından vakfımıza sağlanan önemli işbirlikleri, yurt dışı burslarımız, mezunlarımızın iş, akademi ve sosyal hayatta her sene katlanarak artan gurur verici başarıları, yüksek lisans ve doktora programlarımız başarılı çalışmalarımızın göstergesidir. Üstün başarı bursu projemizi hayata geçireli tam 12 sene oldu ve bugüne kadar toplam 646 gencimiz vakfımızdan bu bursu almaya hak kazandı. Yeni bursiyerlerimiz ülkemizin 28 farklı ilinden gelerek ailemize katıldılar. İşte bu çeşitlilik, Vakfımızın Türkiye’nin vakfı olduğunun en güzel göstergesidir. Türk Eğitim Vakfı’nın amacı, sıradan olmayan gençlerin iyi yetiştirilmelerini sağlamaktır. Onların yeterli sayıda olmaları ve hak ettikleri liderlik noktalarına gelmeleri sonucu, ülkemizin geleceği güvence altına alınmış olacaktır. Ne kadar çok kaliteli insan yetiştirebilirsek, memlekete o nispette hizmet etmiş olacağız. Burs almaya hak kazanan arkadaşlarımızı kutluyor, nice başarılarını duymayı heyecanla bekliyoruz” dedi.

14.02.2019