TÜRK EĞİTİM VAKFI'NDAN KAYSERİ'YE ZİYARET

TEV Başkanı Rona Yırcalı “Kayseri’de sekiz bin eğitim bursu sağlandı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye genelinde gerçekleştirdiği şube ziyaretlerini Kayseri ziyareti ile tamamladı. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TEV Kayseri Yürütme Kurulu Başkanı Akın Bayrak’ın ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayserili bağışçılar ve bursiyerler katıldı. Kayseri’nin hayırsever kimliğiyle eğitime sunduğu katkılara değinen Rona Yırcalı, bu zamana kadar şehir özelinde sekiz bin eğitim bursu verildiğini açıkladı.

Rona Yırcalı: Kayseri’de hayır işlerinin büyük bir kısmı eğitime ayrılıyor

Kayseri'nin en önemli kimliklerinden birinin ‘hayırseverler şehri’ olduğunu hatırlatan Yırcalı, “Kayseri’nin neresine baksak; okul ve üniversitelerimizde hep bir hayırseverimizin ismini görüyoruz. Ayrıca, hayır işlerinin büyük bir kısmının eğitim kurumlarına ayrıldığını da biliyoruz. Bu örnek çalışmalar Türkiye’nin eğitim vakfı olarak bizleri de gururlandırıyor” dedi.

“Kayseri’de sekiz bin eğitim bursu sağlandı”

Türk Eğitim Vakfı’nın kurulduğu tarih olan 1967 yılından günümüze başarılı ve maddi imkânları yeterli olmayan gençlerimize 250 bin burs sağlandığını belirten Rona Yırcalı, Kayseri’deki bursiyer sayısı hakkında da bilgi vererek, “Bugüne kadar Kayseri ve çevre illerde yaklaşık 30 bin, Kayseri özelinde ise sekiz bin eğitim bursu sağlandı. Kayseri’de hâlihazırda eğitimine devam eden 300 civarında bursiyerimiz bulunuyor. Gençlerimize bu değerli katkıları sunan bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyor, hayatını kaybeden bağışçılarımızı ise saygı ve rahmetle anıyorum” açıklamasında bulundu.

TEV’den anlamlı proje: Kazandığı Üniversiteyi Kaybetmesin

Etkinlikte ayrıca, TEV’in Ağustos ayında başlattığı “Kazandığı Üniversiteyi Kaybetmesin” kampanyasının detayları paylaşıldı. Kampanya filmini davetlilerle birlikte izleyen Rona Yırcalı, “Her yıl yaklaşık yedi bin öğrenciye burs veriyoruz ama hak ettikleri eğitimle parlaması gereken daha binlerce gencin desteğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Binlerce genç, barınma, yiyecek gibi en temek ihtiyaçlarını karşılayamadığı için belki de yıllarca hayalini kurduğu, gece gündüz çalışıp kazandığı üniversiteyi bırakmak zorunda kalıyor. Bunu her yıl bu aylarda gerçekleştirdiğimiz burs mülakatlarında da yakinen görüyoruz. İşte bu gençlerimize destek olmak üzere, Kazandığı Üniversiteyi Kaybetmesin isimli kampanyamızı başlattık. TEV ailesi olarak, evlatlarımız hikâyelerine, hayallerine kaldıkları yerden devam edebilsin istiyoruz. Daha nicesinin eğitim imkânına kavuşması için diye var gücümüzle çalışırken sizlerin de değerli desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

7.10.2019