TÜRK METAL SENDİKASI’NDAN RONA YIRCALI’YA ANLAMLI PLAKET

Rona Yırcalı, “37 senedir Türk Metal Sendikası ile beraber çalışıyoruz. Biz burada hep beraber kazanmaktan yanayız. Sendikal haklara son derece önem veriyoruz. Dışarıda konuşan bazı arkadaşlar hakiki manada sosyalleşmeye inanıyorlarsa yanlarında çalışan arkadaşlara bu imkanı sağlamak durumundadırlar” dedi.

 Rona Yırcalı, ayrıca, 29 Ocak 1966 yılında o zamanki sendika başkanları tarafından merhum Sırrı Yırcalı’ya layık görülen “Yılın İşadamı Belgesi”nin takdiminden sonra kendisine de böyle bir plaket ile teşekkür edilmesinden son derece memnun olduğunu ifade” etti.
BEST – Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş nin 46 ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı ortakların geniş katılımıyla OSB’deki yeni fabrika binasında gerçekleşti.

Rona Yırcalı’nın Başkanlığında gerçekleştirilen genel kurul toplantısına katılan Türk Metal Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Nedim Veske, Şube Sekreteri Fatih Uzan ve Şube Mali Sekreteri Serkan Uzun toplantının sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’ya Sendika Genel Merkezi tarafından gönderilen bir plaket takdim etti.

Plaketin takdiminde söz alan Türk Metal Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Nedim Veske yaptığı konuşmasında “Bir ülkede üreten ne kadar değerli ise, o üretimi sağlayan işyerlerini açanlar da bizim için en az o kadar değerlidir. Dolayısıyla Balıkesir’in yüzünü güldüren, burada yaşayan insanlara ekmek kapısı açan Sayın Rona Yırcalı bu nedenle bizim için saygın bir kişiliğe sahiptir. Balıkesir’de en az 2 bin kişiye sağladığı istihdamla, toplamda yaklaşık 10 bin kişinin yarınlara umutla bakmasına vesile olmuştur. Ben bu katkılarından dolayı Sayın Rona Yırcalı’nın şahsında Yırcalı Grubuna teşekkür ediyorum. Biz Yırcalı Grubu bünyesinde faaliyet gösteren işyerlerinde yetkili olan Türk Metal Sendikası olarak değerli işverenimizle uygarca, diyalog ve anlayış içinde ilişkilerimize devam ediyoruz. Bizim amacımız, insana sevgi, emeğe saygı duyan bir anlayış içinde bu ilişkilerin devamından yanadır. Biz, üretmekten, kazandırmaktan ve kazanmaktan yanayız. Bugüne kadar BEST’le bu anlayış içinde olduk. Bundan sonra da bu anlayışla yolumuza devam edecek, daha çok kazanmak için daha çok üretecek ve daha çok kazandıracağız” dedi.

Genel Kurul, hep beraber yenilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.

1.04.2013