UİP ONUR KURULU BAŞKANI RONA YIRCALI “SORUNLARI GÖZ ARDI ETME LÜKSÜMÜZ YOK”

53 Ülke, 14. Boğaziçi Zirvesinde bir araya geldi.

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl "Gelecek Yüzyılı Karşılamak: Zorluklar ve Beklentiler" temasıyla 14'üncüsü düzenlenen Boğaziçi Zirvesi, 53 ülkeden 1000'e yakın katılımcıyla İstanbul’da gerçekleşti.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan, UİP Onur Kurulu Başkanı Rona Yırcalı; “Gelecek yüzyılda nelerle karşı karşıya kalabileceğimizi bu zirvede tartışacağız. İklim değişikliği ve enerji krizini göz önünde bulundurmadan geleceği planlayamayız. Sağlık, beslenme, konut, eğitim, gelir dağılımı küresel manada artan sorunların başında geliyor. Bu sorunları göz ardı etme lüksümüz yok.” değerlendirmesini yaptı.

Katılımcılar iş dünyasındaki güncel sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak, gelecekteki iş stratejilerini belirleme fırsatı buldular. Zirve, sadece ekonomik konularla sınırlı kalmayarak, küresel politika, ticaret ilişkileri ve güvenlik gibi geniş bir perspektifi de kapsayarak katılımcılara kapsamlı bir bakış sunmayı amaçladı.

Boğaziçi Ekonomi Zirvesi, Türkiye’nin ekonomik geleceğini şekillendiren, liderlerin görüş ve stratejilerini paylaştığı bir platform olarak önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor.