YIRCALI LÜBNAN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

DEİK Heyetine Başkanlık etti

DEİK Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Rona Yırcalı, Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri Koordinatörü, Lübnan İş Konseyi Başkanı olarak Lübnan’ı ziyaret etti.

Lübnan’a giden DEİK – Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Heyetinin Başkanı olarak yapılan ziyaret ve temaslarda, Yırcalı 15 Temmuz ve sonrası gelişmeler; ile Türkiye ekonomisi üzerine bilgi verdi. Türk – Lübnan ekonomik ilişkilerinin bugün ki durumu gözden geçirilerek daha da geliştirilmesi için alınacak tedbirler müzakere edildi.

Diğer taraftan iki ülkenin üçüncü ülkelerdeki müşterek olarak yapacakları ticari ve sanayi faaliyetleri de gözden geçirildi.

Heyet, Lübnan Başbakanı Saad Al Hariri tarafından kabul edildi. Başbakan Hariri müşterek çalışmaları desteklediğini ifade etti. Bölgedeki ve dünyadaki siyasi gelişmeler hakkındaki görüşlerini aktardı.

Ayrıca, Lübnan Merkez Bankası Başkanı Riad Selami ve Lübnan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Wajih Bizri ile de görüşülerek bölge ve ülke ekonomisi değerlendirildi.

Bunun yanında, Türkiye-Lübnan İş Konseyi toplantısında ekonomik konuların geliştirilmesi için gereken girişimler müzakere edildi.

Türkiye’nin Lübnan Büyükelçisi Çağatay Erciyes’de toplantılara katıldı..

13.12.2016