YIRCALI, NEW YORK BORSASI’NIN AÇILIŞINDA GONG ÇALDI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) toplantısı için New York’ta bulanan DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte New York Borsası’nın açılışı için düzenlenen özel törende gonk çaldı.

Düzenlenen törende Yırcalı ve Bakan Şimşek’in yanı sıra New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Haluk Dinçer ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (IMKB) Başkanı İbrahim Turan’da hazır bulundu.

Rona Yırcalı, Maliye Bakanı Şimşek ile birlikte Türk İşadamlarına seslendi

New York Borsası’nın gonk çalma töreninin ardından Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) nin Amerika buluşması toplantısına katılan ve burada 250 Türk ve Amerikan işadamına hitaben açılış konuşması yapan Rona Yırcalı, son iki yıldır DTİK’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bilhassa son mütevelli heyet toplantısında alınan prensip kararları konusundaki gelişmelere değinen Yırcalı, diaspora tabanının genişletilmesi, temsilcilerin çoğaltılması, gençlere bu konuda eğitim verilmesi, Türk lokantalarına belli bir ortak standart görsel sağlanması, ödüllü teşvik faaliyetleri gibi konulara dikkat çekti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te toplantının sonunda yaptığı konuşmasında “hayatının büyük bir bölümünü yurtdışında geçirmiş biri olarak diasporanın önemini en iyi bilenlerden biri olduğunu, DTİK faaliyetlerini yakından takip ettiğini, Türkiye’nin bilinirlik alanında yaptığı ilerlemeye ve artık bir Türk markası oluşmuş olmasının önemine değinerek, bunda yurt dışında yaşayan başarılı Türk işadamlarının yaptığı katkıları” dile getirdi.

DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, DTİK Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Muhtar Kent, İstişare Kurulu Üyesi Hikmet Ersek, Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı Celal Seçilmiş ile birçok Türk ve Amerikalı iş adamanın katıldığı toplantının ardından günün anısına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e plaket takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti.

29.10.2013