YIRCALI’NIN YOĞUN ÇİN MESAİSİ

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Şeref Başkanı Rona Yırcalı, Pekin’de Çin Odalar Birliği’nin (BICCC ve CCPIT Beijin) 3. Gerçekleştirilen Uluslar arası Odalar Toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını da yapan Yırcalı, dünya ekonomisindeki son gelişmeler hakkında bilgi verdikten sonra odalar ile uluslar arası ekonomik temaslara vurgu yaparak bu temasların önemine dikkat çekti.

Çin Hükümet temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, 67 ülkenin oda temsilcileri ile 100 civarında uluslar arası kuruluşun başkan ve temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları da hazır bulundu.

Aynı toplantıda panelist olarak da yer alan Yırcalı, İpek Yolu’nun tekrar hayata geçirilmesi konusundaki gelişmeleri de dile getirdi ve Türkiye’nin bu projedeki önemini anlattı.

Bu ziyaret sırasında Çin’in Ekonomi Bakanı ve Pekin Belediye Başkanı tarafından kabul edilen Yırcalı, oda çalışmalarının yanında Türk Ekonomisi konusunda da bilgiler verdi.

Yırcalı, Şanghay’da gerçekleşen Dünya Türk İşadamları Konseyi’nde de konuştu

DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve DTİK (Dünya Türk İşadamları Konseyi) İcra Kurulu Üyesi olan Yırcalı, Şanghay’daki Asya Pasifik Girişimci Toplantısına katılarak bu toplantının da açılış konuşmasını yaptı.

Buradaki konuşmasında, hafta başında Pekin’de gerçekleşen odalar toplantısı hakkında bilgi veren Yırcalı, Çin’deki son ekonomik gelişmeleri Türk İşadamlarına aktardı.

Dünya Türk İşadamları Konseyi’nin Asya Pasifik Bölgesindeki Türk İşadamları ile gerçekleşen bu toplantısın da TC Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, DTİK İcra Komitesi Başkanı Nail Olpak ile Asya Pasifik Bölge Başkanı Necdet Demiryürek, Ekonomi Bakanlığı temsilcileri, ticaret baş müşavirleri ve ateşeleri de hazır bulundu.

Toplantıda, bu bölgedeki 12 ülkeden 110 Türk işadamı hazır bulunurken, ekonomik konuların ele alındığı konuşmalarda, Türk İşadamlarının karşılaştıkları zorluklar bakanlık görevlilerine aktarıldı.

Ayrıca, Türkiye ile ekonomik münasebetlerin geliştirilmesi için alınması gereken önlemler masaya yatırıldı ve DEİK ile DTİK çalışmaları hakkında üyelere bilgiler verildi.

25.05.2015